Friday, April 12, 2013

Video Skandal Seks Mustapha Ali Setiausaha Agong PAS









Ringkasan Kes.
Pada 11/4/2013 jam lebih kurang 0745 hrs semasa pengadu bersama-sama KPL/S 14656 sedang menjalankan Tugas Rondaan MPV Kawasan pentadbiran Balai Polis Kg.Raja Besut Terengganu telah terima arahan daripada Bilik Gerakan IPD Besut untuk menjalankan pemeriksaan di Kampung Alor Lintang 22200 Kg.Raja Terengganu kerana terdapat maklumat orang awam menjumpai sampul surat yang mengandungi cakera padat berunsur lucah. Hasil pemeriksaan di hadapan pintu pagar di kawasan Perumahan Lorong Sekolah dan Lorong Hidayat Kg.Alor Lintang 22200 Kg.Raja Terengganu telah menjumpai (16) sampul surat berwarna putih dan setiap sampul mengandungi (1) keping cakera padat video gambar lucah. Kemudiannya barang kes di bawa balik ke IPD Besut Terengganu bagi tindakan lanjut.

Siasatan:
1) MO: Suspek ahli PKR Kuala Terengganu telah mengedarkan cd video tersebut ke kawasan perumahan Kg. Alor Lintang, Kg Raja, Besut, Trg.
(2) Hasil pemeriksaan Video tersebut adalah melibatkan seorang Ahli Parti Politik Setiausaha Agung Pas, Dato' Mustaffa Ali.
(3) Video memaparkan seorang Perempuan disyaki bukan warganegara bersama (melakukan hubungan seks) dengan Dato' Mustaffa Ali. Durasi video tersebut hampir lebih kurang 11 minit 25 saat.
(4) Sebanyak (16) sampul putih, di dalam tiap-tiap sampul tersebut mempunyai (1) keping. Jumlah keseluruhan cd video adalah (16) keping.




FREE DOWNLOAD  

PAS wajar laksanakan hukuman HUDUD keatas Mustapha Ali

Hukuman yang dikenakan keatas orang yang berzina. Mengikut peruntukan hukum syara` yang disebutkan di dalam al-Quran dan hadith dan yang dikuatkuasakan dalam undang-undang Qanun Jinayah Syar`iyah bahwa orang yang melakukan perzinaan itu apabila sabit kesalahannya di dalam mahkamah, maka wajib dikenakan hukuman hudud, iaitu disebat sebanyak 100x sebat. Firman Allah dalam Surah an-Nur ayat 2 yang bermaksud, "Penzina wanita dan penzina lelaki, hendaklah kamu dera, masing-masingnya seratus dera,"

HUKUMAN REJAM SAMPAI MATI BAGI KESALAHAN ZINA ( BAGI MEREKA YANG TELAH BERKAHWIN ) :
 

394 comments:

1 – 200 of 394   Newer›   Newest»
Kipas LED Pru13 said...

Siap link lg, adoi mmg terang lg bersuluh ni http://bit.ly/10tRRDQ

Tedung Selar said...

Masyaallah!!!!!!!!!!!! Hanya Allah saja yang tahu akan kebenarannya...

Anonymous said...

GILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adib zuhaily muhammad said...

memang sial...

Anonymous said...

DIHARAPKAN MUSTAPHA ALI MENGAKU LA...MELAINKAN ADA MANUSIA LAIN YANG MAI MENGAKU DAN MUKA DIA SEBIJIK MACAM MUSTAPHA ALI... ALAHAI.. KECEWA AKU..KECEWA....

Anonymous said...

boleh tahan gak pak stopa ni... intro jap je dah balun. memang nafsu lembu jantan ni... macam dah selalu je ngan awek ni. bini no 2 kut. esok sidang media mesti ngaku bini no 2, selamat pak stopa. umno gak salah sebab video ni berada di pasaran.... kah kah kah.

Anonymous said...

bini no 2 kot hahahha

Anonymous said...

Tak tahu nak kata apa..sebagai ahli PAS, saya amat MALU!

Anonymous said...

dak doh ase!

Anonymous said...

geli sial ni kalau puak cacai2 PR masih nak defend jugak memang bodoh...

Anonymous said...

Tu bukan stopa ali .... Itu tuan haji stopa ali

Anonymous said...

Mampos lerrrr..... PASS ooo PASSS ... kah kah kah kah.... 2x5 jer PAS dgn PKR???? Aku tak jadi ler nak ngundi PASSS...haram jadah punya pas!!! aku akan suruh semua org2 aku jgn undi PAS!!! PAS BABIII...buat zina.. Islam apa nie????

Anonymous said...

dah xleh download... kasi link pleaseeeeee

Anonymous said...

Kote kawaq....

Anonymous said...

video dah delete...cepat giler...

Anonymous said...

sial la budak2 AMK ni..korg takde cara lain ke nk jatuhkan Dato? pompuan jalang ni dh pakat dgn budak2 AMK ni..sial!

Anonymous said...

Bodoh punya org pas

patih gajamada said...

aku kenal la suara dia, dia baik ngn pakcik aku hj wahab rusila menantu hj mat rusila, mmang btul dia ni, sah!!!!!!! malunya aku!!!!!!!!!! astargfirullah...

Anonymous said...

semak org tua ni..selagi nama manusia, takda yg kebal.. well, jadikan iktibar!

blackheart said...

hahaahhahahaha,,malu kat anak cucu pak stopa,,,stop la,,,taubat la jgn taubuat,,

Anonymous said...

Dato ni yg setan

Anonymous said...

aku org pas, kecewa..

Anonymous said...

ehhh..ini bukan encik mustafa ali...ada muka macam ni kat new zealand...

Anonymous said...

Sempat aku tgk.. giler la.. siap package urut lepas main siot.. hahaha. Pas Pis Pus.

Anonymous said...

Mampuihhhhhhh aghtttttttttt

Anonymous said...

Waa..tadi boleh tengok!!!..Napa tak boleh pulak!!!..Arghhhh....tengah sedap2 nih hilang pulak!!!..Napa delete woi

Anonymous said...

kita tengok Nik Aziz cakap ape.... hahahahaha

Anonymous said...

sebat 100x tu kalo masih bujang. kalo yang dah kawen... hukum rejam sampai mati tuu. mungkin tu bini baru dia. macam dah biasa jer mereka tu. tapi takkan sexi sangat. mana tudung labuh pas

Anonymous said...

Hmm..
melayu kena sedar yang nampak alim berkopiah semua tak semestinya tak gila seks..
kita manusia takda yang sempurna apa even yg kononnya ulamak pon mungkin akan melakukan kesilapan dan berzina.. berhati2 lah..

kepada penegak2 POLITIK yang kononnya memperjuangkan POLITIK ISLAM di Malaysia ni.. jangan nak tunjuk syumul sangat... ini contoh tepat kat batang hidong ampa...


p/s--> ni video ni jenis arab pakai niqab semua ampa rasa cmne pulak?? hehe..

http://www.youtube.com/watch?v=DEB2rg6Bs2Y


-Glory

Anonymous said...

video dah ilang.. ade hikmah tu..

Anonymous said...

astagfirullah...subhanallah...ape nak jadi dunia ni...pak aji ...pak aji....malunya aku sebagai org islam.ni ke perangai org pas...

Anonymous said...

Aku sempat donlot.....hahahahahaha

Anonymous said...

Woit, Orang hamPAS, TGK PEMIMPIN KO? pandai doa KO BN, BN KO, KO BN, Haji Topa Ko XNK doa ka?

Anonymous said...

Anonymous 1.13 am.....nk tgk jgk...hahahah

Anonymous said...

Tuihh!! Link kosong

Anonymous said...

download kat mane woi.. share la

Anonymous said...

TGNA respons apa? DS Hj Anwar kata apa plak?

Anonymous said...

Selagi ada Anwar Ibrahim, bertambah rosaklah Parti Pembangkang!! seronok sangat PAS sokong anwar ibrahim!!

Anonymous said...

jgn kua fatwa org pas berzina dpt pahala sdh............

Anonymous said...

Link dah kena delete...Hang lambat sangat. aku sempat donload.

Mat Cendana said...

Aku tak nak kata apa-apa lagi, cuma nak tanya: Confirm ke ini Mustapha Ali? Kalau tanya dia, atau pemimpin dan penyokong PAS, mereka akan deny. Sebab "Video tak jelas"... "Bukan high resolution"... "Fitnah! Bukan Mustapha Ali tapi sebenarnya Gian Singh Grewal - drebar lorry Indah Water Konsortium yang muka nak sama dengan Mustapha"... Jadi, nak dengar apa diorang kata dulu.

Ini takde kena-mengena dengan video ni. Tapi disebabkan post ni hal Mustapha Ali, aku nak ambik kesempatan untuk ingatkan semua tentang isu ni: DUMC gereja Teresa Kok DAP yang murtadkan orang Islam.

Saidina Abu Bakar dulu JIHAD berperang dengan golongan murtad. Tapi dalam hal DUMC ni apa yang `pejuang Islam' PAS dan Mustapha Ali buat? Mereka berperang ke? Jauh sekali. Punya takut ke DAP, punya takut hilang kerusi seperti Shah Alam, Kuala Selangor etc. tanpa undi penyokong DAP, ini yang PAS buat - Mustapha Ali tuduh hal DUMC ni "angkara Umno", "Umno hasut JAIS". Masa kat mahkamah, bila diminta tunjuk bukti, rupa-rupanya `bukti' tuduhan Mustapha Ali ni "Dalam seluaq".

So... apa response dari Mustapha Ali dan pemimpin serta penyokong PAS - SIAPA dalam video ni? Kalau mereka tak deny tapi respond dengan "Haram membuka aib orang", maka jelaslah jawapannya. Kita tunggu...

Anonymous said...

malu tol ada org cmni....hrrrrrrr

Anonymous said...

dah ada balik selamat menonton...

Anonymous said...

Link plz.... Ni kj pakatan ni kasi delete cpt.... Melepas nak tgk abis... Agak2 guna VIAGRA x?

Anonymous said...

bala bala bala

Anonymous said...

video ni palsu...kalau HD baru boleh tngk jelas. ini fitnah ni.. hidup pas

Anonymous said...

besaq spenda haji.... hahaha bape duit bayar pempuan tu??????

Anonymous said...

aku ni ingat nak daftar jadi ahli pas. Allahuakbar. baik masuk JATI je. takpun join berjasa yang arus baru tu. pas dah jauh tersesat. isu mat sabu, adun selinsing kat klantan tu. naudzubillah. inilah dia Allah nak tunjuk. sudahla kalimah Allah pun pas jual..

Anonymous said...

adeh... kenapa la dah tua2 perangai buruk betul.
tapi betul ke nih...? cepat2 siasat, dah nak mengundi ni.

p/s: aku nak tanya, apa kaitan tudung labuh dengan PAS. ingat orang BN takde yang tudung labuh ka? BN ka PAS ka, tudung labuh menutup dada hukum Allah. bukan hukum PAS.

and.... kalau dah dalam bilik, tundung apa pun dah mmg tak pakai...

Cabai Utara said...

boleh kasi link atau mirror x saya cuba tak leh...

Anonymous said...

nk HD,tgk kat astro hahahaha bgok

Anonymous said...

balasan Allah swt keatas parti pas.. ini semuanya berkat solat hajat dan doa pas utk minta tunjukan kebenarannya..

pas/pkr sama2 pejuangkan seks bebas.. maksiat/zina semakin berleluasa dalam pas/pkr tapi semuanya diampunkan oleh ularmak pas..

semakin banyak yg telah ditunjukan oleh Allah swt...

gunakan agama utk kepentingan parti dan diri supaya nampak lebih islamik tapi sebenarnya perosak agama, bangsa dan negara...

demi agama, bangsa dan negara.. tolak pas/pkr/dap..

BN/UMNO selamanya

Anonymous said...

pejuang agama la konon, cett podahh... qheja dok menutuh 24jam, btoi2 SEMUA pemimpin2 pas ni gila puki...

Anonymous said...

amboi sopan ja gaya hang mintak link ek Cabai Utara haha

Anonymous said...

Saman j kalau rasa video ni fitnah.... Skurangnya baru leh jelas perkara yg sebenarnya... Konspirasi @ betul... HIDUP BN... BERANI KERANA BENAR TAKUT KERANA SALAH... DSA naper senyap psal video dia , takut ea ????? kelaut la pakatan kali ne... Hehehe

Anonymous said...

ahh.. video palsu mcm ni ramai org boleh buat. ini fitnah umno ni.

Anonymous said...

ah ah ah ah p'puan 2 jerit... mcm haram!!!!!!

Anonymous said...

Sudah-sudah, cari bini masing2..malam Jumaat nih :)

Anonymous said...

korg ni bodoh sgt percaya ape pasal doe?
confirm2 bende alah ni dirancang. tak sedar lagi ke? time time nak maen tu la ada hidden camera, then dah dpt siarkan. *hooray for them* kalau satu takpe, ni hampir semua dpt. logik la fikir. bagi aku la, "selagi mana kita benci and nak jatuhkan org tu, mcm mana cara pun akan dibuat utk pastikan misi tu tercapai" LOL, aku muda lagi boleh pikir, dah tua patut lagi matang la fikir, tak yah nak melatah sgt. tak dpt org tu, org laen kte kenekan. last last, no result pun, then senyap ~ politik kotor, politik malaysia. seriously malu. wallahua'lam. moga allah beri petunjuk. peace. ^^

Anonymous said...

bodoh pnya macai PR ni.... mata rabun kepe

Anonymous said...

Nasib tak baik terdownload!!!! Tak payah HD, takkan sampai nak tgk bulu hidung kotnyer......VIDEO quality world class siap 5.1 channel!!!

Anonymous said...

Hangpa suruh la menteri2 umno bersumpah tak main pelacur atau berzina... Bran xbran bro?? Butuhh... Biasa la laki main pmpuan..

Anonymous said...

Nak HD jugak, langganlah ASTRO... Bodo tol statement nak video Hd. Tula sekolah atas pokok... G wat DNA jer seluar dalam pak aji tu... Hahahaha.... Bru ko cayer ea? Hahaha

Anonymous said...

Sekarang kita tahu naper hudud xder dlam buku jingga!!!!

Anonymous said...

Masalahnya dia nih pemimpin Parti Islam?...kenalah tunjuk contoh yang baik..sebagai ahli dan pemuda pas gombak..saya amat sedih dan malu...

Anonymous said...

perhhhh macam ni pemimpin PAS haram jadah.. rosak wei buat malu Islam..

Anonymous said...

tgk kat papa gomo nya clear...

Anonymous said...

uat modal mlm jumaat huhu

Anonymous said...

ASTRO ja hangpa tau? unifi pun ada HD. bodo punya macai umno. kasi tukar la ini kali..

Anonymous said...

siapa2 yg sempat download kasi ler link..pls

Anonymous said...

molek kahwin r pas ni.....

Anonymous said...

hangpa semua tau? dosa memfitnah lagi besaq dari berzina. dia ni berzina ja, tak memfitnah.

Anonymous said...

kalu xleh jaga diri..xsoh wt la...kn dh kantoi..hahaha

Anonymous said...

nama dh haji,bleh kokek haha uat malu kat haji len je...xpayah nk soh org len b'sumpah.. soh org ni lu sumpah

siamang gagap said...

Mustafa ali kena buat sidang akhbar secepat mungkin...pertahankan jika anda benar..mengaku jika anda pelakunya..ahli pas mcm aku nak penjelasan...kalau tidak aku pangkah calon bebas...mode: bengang

siamang gagap said...

Tua kutuk..tak sedar diri..(lain2 tolong sambung)

Anonymous said...

kalau ye pun perangkap, yang tak tolak kenapa? yang pi kongkek juga kenapa? apa bodoh sangat minda macai pas ni? yg lagi sekor pulak cakap 'dia ni berzina je' kepala butoh lu, berzina tu ingat macam makan KFC ke?? bodoh macam lembu barua pas dalam ni... apa lagi?? suruh la ulamak maksum lu hukum hudud!! macam pukimak minda macai sekor2

Anonymous said...

fitnah ke..zina ke..dua2 dosa..len kali jgn bt kalu x..ni la jd..kalu org awm ok lg..ni org ad nama..sume knal lak 2...malu,malu,..dh r nmpk ANGRY BIRD...

Anonymous said...

adussss
geng pas mesti cakap fitnah punyerr.. qazaf la siap bagi dalil lg pasni

Anonymous said...

Inilah PARASIT BESAR dalm PAS! PAS akan hancur dengan Pemimpin PARASIT macam ni. Benarlah apa yang Hasan Ali katakan sebelum ni. Allah dah tunjuk skg...kalau ada yg masih nak deny tu pada pendapat aku mereka ni pun golongan yg sama mcm bapa kerbau ni! Sia-sia derma ahli kalau pemimpin gunakan ke jalan macam ni....Ptuiiihhh...

Anonymous said...

KASI TUKAR LA INI KALI... men blkang tukar men depan lak.... nafsu pr ni tukar2 je hahaha

Anonymous said...

hangpa semua tau? dosa memfitnah lagi besaq dari berzina. dia ni berzina ja, tak memfitnah. <--- kalo die berzina ja, bukan fitnah la dah. pegi cari vid tu baru citer smula la

Anonymous said...

video hanya besi!!! tak boleh pakai!!! kita perlukan 4 saksi zina!

Anonymous said...

Selamat Mustafa Ali pasal binatang beruk Hadi kata : Video ini besi tidak boleh di terima.

Anonymous said...

Isu kat sini tokpa nie setiausaha pas dan mewakili parti yg memperjuangkan islam. Banyak org islam pas dah kafirkan kan termasuk isu sembahyang tak dpt pahala. Confirm tokpa ni dah biasa buat benda ni sampai tempat berjimak dia pun org tau kat mana dan bleh pasang kamera. Jadi buat apa perjuangkan islam tapi masih berzina (kalau bukan bini no 2 dia). Boleh di anggap munafiq. Saya rasa baik tokpa ni berundur je secara gentleman.

Anonymous said...

besi pale hotak ko

Anonymous said...

Takder selera tgk video ni. Jantan tu muka mcm %&#%*@ !!

Hilang selera makan.

Doa umat Islam termakbul. Kaum penggadai kalimah Allah telah dibuka keaibannya. Video ini adalah kerjasama manusia di bumi dan malaikat di langit..

PAS menuju kehancuran..!!

Naga Merah said...

sebab nila setitik, rosak susu sebelanga...

Anonymous said...

sape yg dh download td, share2 la mangkak..aku pn nak tngk buat stok malam2 jumaat ni..hahahah..
hidup pas

Anonymous said...

Doa guru pondok dak makbul ni...

TENGKU said...

Komen kau mcm bangang...sila berambus

Anonymous said...

sedap sekejap je... alamak kantoi lak haha

Anonymous said...

PAS sila lucutkan keahlian stopa ni, jangan jadi bacul menyimpan ahli sebegini.Ahli & penyokong PAS jangan goyah, target tumbangkan BN tidak goyah walau sedikit! Ini Stopa kasi stop dulu, no calon for him fullstop!

Mat Cendana said...

Nampak betul mentaliti beberapa orang penyokong PAS yang taksub. Yang betul-betul jujur mahukan Islam, kita boleh tengok komen mereka camana. Ini kita respect.

Tapi yang taksub campur bingai pulak, mereka sibuk nak berdalih - apa kena-mengena pemimpin Umno berzina atau tidak dengan video ni?? Dan yang paling bingai sekali tu boleh defend - "Mustapha *hanya* berzina; Umno fitnah. Fitnah lebih besar dosa." Hello, pergi belajar hal agama la sikit - kalau sesuatu benda tu benar, adakah dinamakan "fitnah"??

By the way, bila baca komen-komen sebegini, jadi bertambah kukuh pulak tentang identiti orang dalam video tu. Nampaknya macam penyokong PAS sendiri telah mengaku bahawa memang betul Mustapha. Kalu tidak, mereka akan kata "Video yang di edit". Tapi tak apa - kita bagi peluang kat Mustapha dan pemimpin PAS untuk jawap.

Anonymous said...

perlukan 4 saksi????...1 dunia dh jd saksi,xtrkire dh...

Anonymous said...

Ini ke Setiausaha Agung Parti ISLAM SeMalaysia...Islam versi haper ni...versi thaghut,thaghut...pembohong,penipu,munafik..org PAS tobat,tobat lah sokong penipu2 ni...guna nama ISLAM tipu orang...dah tu ada hati nak jadi
pemimpin Malaysia...nauzubillah

Ya Allah berikanlah nur, hidayah, kekuatan dan keselamatan kepada Malaysia,rakyatnya dan pemimpinya

Anonymous said...

puak2 ni berak tengah jalan mn mau ngaku

Anonymous said...

masa pompuan tu dok kat atas, dia punya ayak... mak aiii.. memang pelacur well trained utk puaskan jantan ni... luas pengalaman dan pengamalan betina ni... terpancut stopa tak tahan kena ayak!! apparaaa.. main mcm ayam, sekejap jer dah game! haprak melayu stopa ni!! ptuihhh! hahahahaa !!!

Anonymous said...

tahan tggu,xtahan blah

Anonymous said...

geli sial. memalukan.

Anonymous said...

"Aduuuiii.. mati la nak..mcm mna aku nk tidur mlm ni ..apa aku nk jaab besok ni.. Kena tanya bang non ni.. kot2 dia ada idea nk temberang" kata mustapha ali

Anonymous said...

sedapnye atok kite main..? mesti dia kata.. "hangpa budak2 ag, mana tau skill2 orang lamo".. "tu bang non, atok yg ajar"

Anonymous said...

aku tak akan undi pas lagi..mcm2 pas dh buat hal

Anonymous said...

aku dari tanah arab pun follow macam ni ke orang PAS adoi memalukan betul.... kalau macam ni baik lagi UMNO...

Anonymous said...

pas mmg celaka..........bertopengkan islam......

mysterious_brader said...

astaghfirullah....memalukan parti yg mendukung islam...HARI NII JGK AKU ISTIHAR KELUAR DARI PAS>>>
Munafik la dia ni...

-LeGOlaS- said...

Kalau betul itu dia, sila lucutkan jawatan.. Tp klu bukan dia kita doakan penyebar fitnah meminta maaf.. Xsemua org pas tu baik, dan xsemua org umno tu baik.. Bagi aku kita tgk sapa yg kita nak undi dikawasan masing2.. Cuma yg benar ttp benar.. Yg salah patut dihukum..

Anonymous said...

skang ni bukan soal dirancang ke, agenda politik ke, taktik kotor ke TAPI soalnya orang yang di dalam video ni..JANGAN jadi buta agama sebab nak mhalalkan yg HARAM!! Jangan sebab tu pemimpin parti yang korang bangga2kan, dok back-up dia dengan menuduh org lain melakukan konspirasi! Ilmu agama mazhab mane korang pakai wahai mukmin? Dosa fitnah lebih besar dari membunuh, TAPI DOSA BERZINA ADALAH ANTARA DOSA BESAR YANG PASTI MEMBAWA PEMBUATNYA KE NERAKA..NAUZUBILLAH..YA ALLAH, AMPUNKAN DOSA AKU DAN DOSA MUSLIM MUSLIMAT YANG BERUSAHA KE JALAN-MU..AMIIN..

Lagubestbest said...

Demm Malaysia..

Anonymous said...

wooo ada pompuan simpan...kpd ahli2 PR yg beragama islam sila la luangkan masa anda sedikit untuk menggunakan akal fikiran yg dikurniakan oleh ALLAH S.W.T, untuk berfikir adakah anda di pihak yg benar...

Cuk Cit said...

isk, besar malunye lg dr anwar Ibrahim. skali dgn audio lg tu. tu x full lg tu, baru 11 minit, kalau versi yg 1 jam (mampu ke die?), aku rasa terus pindah luar Negara la org tua tu.

Anonymous said...

di nraka,akn ad org jhil bertnya pd org alim,.."knapa ko bersama ku,sdangkn di dunia dlu,aku byk blajr dr mu,ptt kamu di syurga"..lalu org alim 2 mnjawab.."aku xamal ape yg aku kta kn"..ALLAH MAHA MENGETAHUI..

Anonymous said...

lepas satu satu kemungkaran terbongkar !! percaya lah wahai penyokong pas sekelian, sudah terlalu banyak fitnah dan penghinaan yang ditaburkan kpd umno, pemimpin kamu berceramah keseluruh negara dengan penuh mega,riak dan sombong seolah2 umno adalah parti yang jahil, tiada ugama sehingga sembahyang pun membazir.
percayalah dan yakinlah kepada Allah bahawa ini adalah kerja Allah untuk beri kesedaran kepada manusia.

'Dijanjikan Allah bahawa didalam neraka jahanam itu adalah terdiri daripada jin dan manusia, kerana punyai mata, telinga dan akal fikiran tidak digunakan untuk melihat perkara yang benar berlaku disekeliling mereka dan mengambil iktibar dan mereka inilah yang lebih sesat daripada binatang berkaki empat"

Cukup-cukup lah pas bercakap tentang ugama, sebenarnya akan memalukan diri sendiri sahaja - kalau tak malu kat orang lain pun, biar rasa malu kat diri sendiri,rasa malu kat diri sendiri pun kira
sudah bagusss.

Anonymous said...

nik aziz msti cakap...xpe2..Allah da ampunkan dia..diakan juru audit dosa n pahala... hehehe <3 Malaysia

Anonymous said...

Bodo punye statement...ko tgk mustapa tue nampak terpaksa ke tujah konek dier kat perempuan tue..mmg dirancang...mustapa la yg rancang...bangang

SIRIH JUNJUNG said...

seluar dalam dia sama macam aljubury pakai..gamaknya satu pakatan satu brand..pakatan 15% peratus..yang lebih tu dihabiskan kejalan maksiat..rosak pakatan ajaran sesat ni..sebabtu lah duit derma tabung dia pengapkan..rupa-rupanya ini kerja dia..sendiri mahu ingatlah..............

Anonymous said...

Ini kalau hadi ckp video besi jugakk...kita ckp kat hadi dier tue yang kayu..

Anonymous said...

Kepada BODOH2 bukan UMNO YANG edar ahli PKR..

Ringkasan Kes.
Pada 11/4/2013 jam lebih kurang 0745 hrs semasa pengadu bersama-sama KPL/S 14656 sedang menjalankan Tugas Rondaan MPV Kawasan pentadbiran Balai Polis Kg.Raja Besut Terengganu telah terima arahan daripada Bilik Gerakan IPD Besut untuk menjalankan pemeriksaan di Kampung Alor Lintang 22200 Kg.Raja Terengganu kerana terdapat maklumat orang awam menjumpai sampul surat yang mengandungi cakera padat berunsur lucah. Hasil pemeriksaan di hadapan pintu pagar di kawasan Perumahan Lorong Sekolah dan Lorong Hidayat Kg.Alor Lintang 22200 Kg.Raja Terengganu telah menjumpai (16) sampul surat berwarna putih dan setiap sampul mengandungi (1) keping cakera padat video gambar lucah. Kemudiannya barang kes di bawa balik ke IPD Besut Terengganu bagi tindakan lanjut.

Siasatan:
1) MO: Suspek ahli PKR Kuala Terengganu telah mengedarkan cd video tersebut ke kawasan perumahan Kg. Alor Lintang, Kg Raja, Besut, Trg.
(2) Hasil pemeriksaan Video tersebut adalah melibatkan seorang Ahli Parti Politik Setiausaha Agung Pas, Dato' Mustaffa Ali.
(3) Video memaparkan seorang Perempuan disyaki bukan warganegara bersama (melakukan hubungan seks) dengan Dato' Mustaffa Ali. Durasi video tersebut hampir lebih kurang 11 minit 25 saat.
(4) Sebanyak (16) sampul putih, di dalam tiap-tiap sampul tersebut mempunyai (1) keping. Jumlah keseluruhan cd video adalah (16) keping.

Anonymous said...

merujuk kepada gambar penganut2 pas yang sedang tidur lena atas kerusi tu.. inilah doa ku :

Ya Allah kau ampun lah orang yang sedang tidur ini kerana orang orang ini sudah tidak mendengar lagi (kerana tidur) lawak dan fitnah dari penceramah mereka"

Anonymous said...

ANU bengkok tak, kalu bengkok itu jelmaan.....hahaaaahah!

Anonymous said...

cepat beno game HAHA! x kuat betil batin pak stopper ni HAHA! alang2 nk kena rejam smpai mati buat la betol2, kah kah kah!

Anonymous said...

Fitnah umno ngek engkau.keadilan punya keje nak tuduh umno. Bodoh nak mampussssssss.sengal!

Anonymous said...

Aku pun nak sokong parti berjasa.

Anonymous said...

Seb baik dia ni bukan calon jd pm klu BN kalah.lau dia ni calo PM aku x undi mn2 parti.biarlaa nk jd apa pn. Aku x pernah mhrpkan pertolongan dr PM pn.aku nk mkn, aku cari sendiri. Y akuvrespek 2 org pemimpin jer kt malaysia ni, mahadhir dan nik aziz. Masa 2 org ni memerintah, aku rs semau rakyat senang.. cuma bila mahadhir dh jd Tun, nik dh slow down. Malaysia huru hara jdnyer...semua xbtl.y susah, rakyatlaa.pemimpin senang mkn fish n chip.tp rakyat?

Anonymous said...

adohai...checkmate dh ni,dh trg lg b,suluh...mana nk letak muka pak aji oi!!!

Mujahidin Furqan said...

video xleh dijadikan bukti dlm perundangan islam.. kalau gagal bw 4 saksi maknanya pemfitnah blh dijatuhkan hukuman rotan. kalau betul2 dia ni dato mustapha, kenapa xditangkap ms buat bnda tu?? kang lg snng brsma dgn pegawai agama... nmpak sgt bnda ni fitnah n dirancang oleh UMNGOK n skutunya.. "Dosa Fitnah Lebih Dasyat Dari Dosa MEMBUNUH!!!

Anonymous said...

kalu ad repot,br leh kne tgkap..ngok gok dia ni..tgu r ad repot..xpn dia wt repot kalu berani kalu bkn dia...

Anonymous said...

taksubye!

Rush Murad said...

BRAVO!!!

Anonymous said...

Aku tak paham yang masih nak backup mustapha ni. Macai macai pembangkang.

Anonymous said...

pru13.. aku ingat nk undi pas...tp kalau camni perangai pemimpin pas..masyallah..x sanggup aku nk beri undi kat pas...

Anonymous said...

Reply to Mujahidin Furqan: 4 saksi tu kalau nak disabitkan hudud sahaja. Video atau lain2 bukti boleh diterima dalam Islam. Isu kenapa x tangkap kalau dia Dato' Mustapha...kenapa la innocent sangat you ni..kalau dah nanamya perangkap memanglah mamat yg pasang spycamera tu nak adegan hangat..lagipun bukannya pegawai agama yg pasang spycam tu. Asyik2 nak tuduh fitnah..pemimpin pas bukannya malaikat.

DR Ticus said...

Tula byk sgt baca Haprak Daily,kiri atas bawah semua iklan ubat kuat hahahaha

www.heyticus.blogspot.com/

Anonymous said...

nampak beno edit...nak edit tp bangang..g blajo dlu...nak jd pemfitnah pon bior ler power...macam mane la tibe2 je betine 2 ade depan camera bekemban..rakam video boleh cut2 ke??bunyi suara dari tv tp tak nampak cahaye tv..adoi kantoi la papabodoh ni edit....bodoh bangang bahalol...sah kaki fitnah...kaki lucah..puihhh....hahahahha....

DR Ticus said...

bro SIRIH JUNJUNG tu bukan seluar dalam tu namanya Pampers kahkahkah

www.heyticus.blogspot.com

Anonymous said...

PERANGKAP SATU HAL.. YANG SI DUNGU TU DOK SUMBAT KEPALA ALU DALAM LESUNG TU APE KENAMANYA? DAH LA KEMARUK BERDUA2AN DALAM BILIK PUN MASIH PERANGKAP LAGI??? AJARAN ISLAM PAS KE?

ANDA MASIH FIKIR ADA ORANG LAIN YANG HERET KAKI DIA KE BILIK HOTEL?

ustaz kaunseling 3 pg said...

Sorg lg bangang yg macai.. walau dh ada bukti.. yg edar amk.. tp tetap nk salahkan org lain.. mmg bingai tahap apa pun taktau...

Anonymous said...

AGAR PEJUANG2 HUDUD MENJADIKAN CONTOH PERLAKSANAAN PADA ORANG SENDIRI DULU SEBELUM MENUDUH ORANG LAIN KAFIR.. NIK AJIS MESTI KUAR SATU FATWA BARU BILA KENE KAWAN BAIK SENDIRI.. ITU LA HUDUD PAS.. ANDA BERSEDIA?

Anonymous said...

MUKA BAIK PAKCIK NIE.. PENYOKONG ANGKAT DIA SETINGGI DARJAT SEORANG MUJJAHID PEJUANG ISLAM... RUPANYA ATUK SEDAP MENGEMUT NGAN MINAH GEMPAL. FIKIRKAN SEJENAK, PADA MASA BERLAKU NIE PASTI ISTERINYA PERCAYA YG SUAMINYA SEDANG BERJUANG UNTUK ISLAM.. KIH KIH KIH..

TU LA.. DULU RAMAI TAK PERCAYA ANUAR BALUN LELAKI SBB BERPERWATAKAN WARAK.. DEPAN MEMANG BAIK.. AKTIVITI GELAP SAPA YANG TAU.. KITA KAN KENAL MEREKA SEBAGAI WAKIL2 AGAMA. TAPI TAK PERNAH KENAL PERANGAI GATAL MASING2..

COVER2 LA KALAU NAK BUAT PUN..

Anonymous said...

KAWAN BAIK NIK AJIS NIE.. PASTINYA BELIAU DOSA BELIAU DIAMPUNKAN.. SEBAB DIA MENEGAKKAN HUKUM ALLAH HUKUM HUDUD..

TAPI UMNO TETAP BERDOSA KERNA MENOLAK ISLAM. SOLAT TAK DAPAT PAHALA. BAGI BR1M UMPAMA BAGI DEDAK KAT AYAM KAMBING LEMBU... UMNO HANYA MASUK SYURGA SEKIRANYA MASUK PAS..

Anonymous said...

SEMALAM DAERAH GOMBAK TAKDE AIR.. PAGI NIE DAH SAMPAI AREA CHERAS, KL TAKDE AIR.. AKU NAK MANDI SUNAT JUMAAT PUN TAK BLEH.. NIE SBB AIR PERCUMA SELANGOR KE? PAGI NI PEGI KEJE TAK MANDI.. APA NAK BUAT? UNDI LAGI PAKATAN RAKYAT.

Anonymous said...

HARI NI KO PACAK BENDERA PAS, DAP & PKR KAT KEDAI2 MAKAN TEPI JALAN.. ESOK LEPAS MENANG, KEDAI2 KO SEMUA KENE ROBOH MACAM KAT P.PINANG BARU KO NAK SEDAR.. LEPAS TU DOK MELALAK PAKAT NAK UNDI BN.. USAH HARAP LA.. MENANG BERSORAK BERSUKA RIA.. BALIK RUMAH KAMPUNG TERGADAI.. BUAT APE? PEMIMPIN MACAM NI MASIH NAK DIBERI MUKA????

Anonymous said...

GAMBAR NO. 2 TU, KALAU ANUAR TENGOK MESTI ANGIN SAMPAI KE KEPALA.. GERAM NAK SODOM BUNTUT ATUK MUS NIE.. AKU MALU... MALU... MALU..

BENDE NI MESTI DIDEDAHKAN KEPADA RAKYAT AGAR KITA TIDAK TERTIPU DENGAN ORANG YG DIANGKAT MENJADI PEMIMPIN KITA.. AKU TAK NAK BERSUBAHAH DENGAN PEMIMPIN SEBEGINI.. KORANG MACAM MANE?

Anonymous said...

ooo ni tak betui ni..muka je serupa tapi lain..mmg la cctv muka nampak serupa je tapi orgnya lain..perut lagi tak sama,badan lagi tegap..ooo ni fitnah terancang ni..hihi

Anonymous said...

Kita manusia sama saja, bila lapar makan, haus, minum. terasa nak mengawan, main. tapi bezanya, pandai menjaga haram dan halal. nak buat "jahat" pun kenalah berhati-hati. mungkin kawan ni menjadi penerima hukum hudud yg pertama...cukupkah saksinya? kalau cukup jalankan, jgn takut-takut?

nanti rasakanlah "nikmat" disula...selepasa nikmat "'bersetubuh" haram. perempuan dalam video ini mungkin diupah untuk membolehkan video ini diambil...mudah2an kita. bagaimana pun, "orang alim" juga terjebak dengan nafsu sehingga diketahui orang, alangkah malunya...moral cerita inipandai2lah kita menutup aib kita sendiri. sudah. nampak gaya dalam video ini kedua2nya tidak mandi wajib?

sham jamil said...

Rasanya kita semua wajib berwaspada terhadap apa apa pendedahan dan siasat sebelum jatuhkan hukuman kepada seseorg,....bagi pengikut yang terkena juga patut menerimanya dan siasat....bukan menafikan sekeras kerasnya,...biarlah org yg arif menetapkan kesahihannya. Kita perlu banyak bermuhabah diri, berdoa supaya perkara perkara tidak baik dapat dihindarkan. Ingat dan baca sejenal surah alzalzalah.....sekian

Anonymous said...

Kene cari macai sore ni hok supo dio ...kambing jamnapari buleh gati dop?

Anonymous said...

UMNO mmg la suka buat bnda2 HARAM cmni...

Anonymous said...

bagi yang terlepas link download..
1.install Internet Download Manager (IDM)
2. klik play kat video yang dipamerkan
3. IDM akan tanya "do you want to download this vedoe?
4. klik yes.. IDM akan download video tersebut.

saya baru saja selesai download walaupun video file di link download yang dibagi kat atas tu telah di delete.

selamat mencuba

motto baru parti PKR dan PAS
sex first, performance later
sex di dahulukan, pencapaian belakang kira...
hahaha

Anonymous said...

Anak buah dan orang Haji Hadi.. exco kerajaan semasa PAS memerintah Terengganu dulu..

Tak jadi nak undi Haji Hadi lagi!!! Pok STOPA please STOP! MALU aku orang PAS!!

lam said...

http://www.youtube.com/watch?v=aXnrWJByLoM

Anonymous said...

ya Allah kau cabut segera nyawa orang yg membikin video ini dan yang sengaja mempercayainya supaya kurang dosa mereka apabila menghadapMu nanti... aminnn

Anonymous said...

ini bini no. 2 jadi video ni ok la. lagi pun dah jadi bini.

Anonymous said...

Umno tuw kta dh tau tak cukup lg ilmu agama Islam nya...aku tak heran & insyaAllah boleh di nasihati.Tapi kali nie, ahli tertinggi PAS yg kata tegakkn Islam buat hal2 mcm nie..agak2 ko,akal yg waras dpt terima ke tak?nak lg ker sokong PAS?perasan x PAS jd mcm ni punya malu bila dlm PAKATAN?tak sedar2 lg ker...!?nasihat aku, len kali cermin diri dlu sblm org len..wslm.

Anonymous said...

memalukan pas.. sori aku nak ngundi pas klu mcm ni taraf pemimpin yg ada..

Anonymous said...

yang memfitah yang menambah perisa akan dapat hukuman nanti...pagi2 jumaat..allah kasih ..bagi pahala free kat hamba yg difetnah..yang tukang fitnah ..mati nnti kubur berasap wak...silap haribulan matinya jer dah berasap..kena panahan petir,,sbb tu berasap

Anonymous said...

Zaman dulu xda video tu sbb saksi 4org to zaman skang dh ada video satu dunia blh jd saksi

abd naser bin bedu said...

Tuan Guru Nik Ajis akan kata " Tak Apa , Dosa Dato' Mustaffa Ali sudah diampukan, ambo dah call Tuhan PAS sebentar tadi, Tuhan PAS kata, PAS FOR ALL.. bole berzina no hal punya.".. hahahahha Allah dah makbulkan doa puak puak PAS PIS PUS sikatak hijau.

Anonymous said...

Anon 2.11 a.m..

"video hanya besi!!! tak boleh pakai!!! kita perlukan 4 saksi zina! "

Saksi zina bukan takat 4, sapa2 yg tengok "video besi" ni, semua dah jadi saksi dah...

Apa lg penjelasan agama puak2 PAS ooiihh...

PAS PIS PUS... Ini kalilah....Kelaut!!

Anonymous said...

Kenapalah just ambil video jer..kenapa tidak di tangkap terus.. memang penyebar maksiat la korang nie..

Mojo jojo said...

kalau dah islam,nak ke perpakat buat zina.isle la sangat

mater mtr said...

ehh..zina ni sedap..kalu berzina ni lagi sedap berbanding dari main dengan bini, sebabnya...iblis mempengaruhi, terutama bila dipengaruhi iblis selalunya benda tu memang sedap. Satu lagi iblis tu kan ke selalu menyesatkan manusia tak kira ahli ibadah atau tak...bagi aku tak ada yang mustahil, Nik Aziz berzina pun aku tak heran, tapi rasa pelik skit sebab mampu ke dia, umur dah lanjut kan..tapi apapun jangan mudah dipengaruhi lawan nafsu diri atau berperang dengan diri sendiri lebih besar perjuangan berbanding perjuangan melawan musuh luaran..nasihat aku sebagai sahabat jom kita berperang melawan nafsu sendiri, berbanding berperang melawan orang lain. Mana mana ahli politik yang menggunakan landasan politik yang nak cari nama dan pangkat tu baik letak je jawatan baik mana mana parti pun sebab rakyat yang tak tau ni sentiasa tertipu dengan cerita dan dakyah politik yang sempit. Ceramah sana sini kononnya bagus tapi hakikat diri HAMPAS, pesanan saya kepada rakyat berhati hati dengan pilihan anda saya tau anda belajar tinggi, jawatan hebat tapi kita ni manusia tak sunyi dari sentiasa tertipu dan ditipu..jangan disebabkan ego akhirnya anda sendiri yang tertindas nanti

Anonymous said...

Pas + pkr + dap = jahanam agama bangsa dan negara

Anonymous said...

aku memang tak percaya..pak2 aji dalam PAS semua hampas, bertopengkan islam

Anonymous said...

aku x percaya. suda2lah wat menda mcm ni . dh mcm halal pulsk citer dlm kelambu lani. semoga Allah membinasa org yg buat kije ni. amiiinnnnnn

Anonymous said...

BUKTI PENGARUH IKLAN SIHAT DAN KUAT (KESIHATAN UNTUK LELAKI, LEMAH TENAGA BATIN, TUAN LEBIH SIHAT ISTERI LEBIH HISTERIA) DALAM WEBSITE HAPRAK BERJAYA KE ATAS PEMIMPIN NYA.. http://bm.harakahdaily.net/

Anonymous said...

OK aku share link untuk korang semua untuk nilaikan sendiri....

http://adf.ly/MmmUf

Anonymous said...

Nampak sangat orang dalam parti sendiri yang nak kenakan dia.... Kalau tak, siapa lagi tahu jadual harian dia...? Takkan la orang UMNO takde kerja lain nak membontot dia kemana-mana.... ish-ish... malu la wehhh... Tahniah Pakatan Rakyat

Anonymous said...

JANGAN RISAU.. CERITA INI TIDAK AKAN DIBAHASKAN DALAM AKBAR MEDIA PAS. BIASA LA CAM TU KAN? JADI JANGAN SALAHKAN MEDIA PERDANA SAJA.. SEDANGKAN KITA PUN SAMA 2X5.. ASTAGFIRULLAH HALAZIM...

Izam Aiman said...

jap2 sape yg sebenarnya merosakkan agama bangsa adakah dia or orang yg buat video nie n juga yang menyebarkannya.......ingt sape lg besar dosanya dr mereka yg melakukan dosa...adakah ia or org yang mengaibkannya...ingat k kite nie terima dosa dia sbbkan blogger nie yang sebarkan....ingt kawan2 yang islam....dia mmg dah salah n berdosa hbs sape lg nk tmbah dosa meh tgk sama2..astarfirullah org nie nk jatuhkan org sng je...tp akibat n musibah dia sape dapat? dia or kite sndiri?

Anonymous said...

KALAU IKAN BILIS PAS.. TAKDE SAPA NAK KISAH.. INI PEMIMPIN TERTINGGI, SALAH SORANG YG TAHU PERINCIAN HUKUM HUDUD PAS, SALAH SORANG PEMBUAT KEPUTUSAN DASAR PARTI.. AGAK TERKEJUT JUGA LA..

EMM LEPAS MAIN TAK MANDI PULAK TU. PAKAI KEMAS2 TOPENG UNTUK BERHADAPAN DENGAN RAKYAT YG BUTA MATA HATI DIKABURI OLEH AYAT AYAT ALQURAN YANG DIPERMAINKAN..

Anonymous said...

dunia akhir zaman,berbagai2 video ada di pasaran, umno pun ada, pas pun ada, pkr pun dah ada, hanya orang yang beriman shj selamat...

Anonymous said...

KITA PATUT BERSYUKUR ADA INSAN YANG SUDAH TAK TAHAN DENGAN ORANG YANG MENGGELARKAN DIRI PEMIMPIN ISLAM.. BERLAKON MACAM NAK QAAKKK.. MENGATA ORG MACAM2.. TAPI MENGAMALKAN GAYA HIDUP BARAT..

KALAU MACAI2 JE TAK KISAH SANGAT.. INI KAN PEMIMPIN UTAMA.. LEBIH BAIH DIDEDAHKAN DARI KITA SAMA2 BERSUBAHAH.. MINTA JAUH DARI BALA ALLAH PADA ORANG YG MASIH MENYOKONG ORANG BEGINI..

Anonymous said...

yang komen ni pon seronok gak duk fitnah...hari jumaat lak lagi...aku pon heran..nape la mase diaorg buat projek tu tukang yg ltk cctv tu x panggil je jbtan agama..kan lagi senang...sebab org yg pasang cctv tu dah tahu kan...ini x..keje nak menyebar aib orang je...kena ingt..kalau kita jaga aib orang..Allah akan jaga aib kita..tp kalau sebaliknya paham2la...

Anonymous said...

awat mereka nih mcm asik pandang camera jew.. lagik2 awek tuh... torot pun mcm plastik jew... ohok ohok ohok! GELI SIAK!

DEN CDO said...

Salam 2u All, 1st Den nak declare Den penyokong UMNO. 2nd Den nak cadangkan supayo kita banyakx beristigfar dan memohon keampunan dan hidayah kepada Allah supaya kita tidak terjebak sama .Biarlah Allah menentukan hukumannya 3rd.Jangan salahkan sesiapa dalam hal ini melainkan pelakunya sahaja, Siapa yg buat trap, siapa yg edar CD ini tak patut disalahkan. Kerana ia tidak akan berhasil kalau pelakunya tidak "melakukannya".. Jika benar beliau adalah pemimpin PAS,ia adalah individu yang merosakkan nama PAS.Dan tak salah jugak kalau kita tolak PAS jika benar pemimpinnya bersikap begini.Yang pentingnya kit aambil iktibar dari kes ini bahawa...WE ARE NOT ALONE...WHERE EVER WE ARE.!

Anonymous said...

AKU SOKONG SEGALA PENDAPAT KORANG.. BAGI AKU SEMUANYA SUDAH KETENTUAN ALLAH UNTUK MENDEDAHKAN MELALUI PERBAGAI CARA.. PERSOALAN DEMI PERSOALAN TIDAK MENDATANGKAN FAEDAH.. KITA KENAL SIAPA DAN MENGAPA BERDUA2 DALAM BILIK.. MELAINKAN UNTUK BERZINA.. TAK KIRA SIAPA. AKU TAK FITNAH, TAPI MASING DIKURNIAKAN MATA DAN AKAL..

HAKIKATNYA APA YG KORANG LIHAT BUKAN SENDIWARA.. BUKAN COOBAAN.. DAN BUKAN LAKONAN.. IANYA BAKAL MENENTUKAN MASA DEPAN KITA BERSAMA..

MASING2 YG BERDAFTAR NANTI.. MAY 5.. SEMUA DI TANGAN ANDA..

KakLong said...

dlm harakah daily lgsg x sentuh kes ni...nk sorok giler la dr pengetahuan ahli2nya

Anonymous said...

kau yg bangang, nk menegakn benang basah

Pretty Boy said...

Macai PR susah nak terima hakikat sebab dah kena nasi kangkang.. Kesian aku dengan melayu bodoh lembu style yang still nak defend pak lebai ni. Blogger cuma nak sedarkan org ramai jgn terpedaya dgn kopiah dan janggut, bagi aku tak salah kalau terpaksa guna cara macam ni untuk membuka minda masyarakat untuk tujuan kebaikan, sebab zaman sekarang dah canggih.. Kalau kita dapat rakam gambar isteri atau suami sendiri yang curang, takkan nak cakap bukti tu tak cukup? Ini la cara terbaik untuk tutup mulut abu lahab moden!

Anonymous said...

PENGSAN PAK AJI MAK AJI KLAU TNGOK VIDEO NI..NASIB BAIK DIAORANG X PANDAI DOWNLOAD

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
Baca selanjutnya...

Anonymous said...

DARIPADA DIALOG, TOK UBAN NI RUPENYA PATUT MENGHADIRI MESYUARAT.. TAPI DIA BAGI ALASAN TAK DATANG.. MUNGKIN PENDENGARAN AKU TAK JELAS, TAPI MATA MASIH KENAL SIAPA DIA.. WALLAHUALAM.

MARI KITA BERISTIFAR BANYAK2.. YANG BAIK DIJADIKAN TELADAN, YANG BURUK DIJADIKAN SEMPADAN.. MINTA JAUH DARI BALA ALLAH.. MARI BERDOA AGAR ALLAH BUKAKAN HATI TOK UBAN BERTAUBAT SEBELUM AJAL.. AMIN.

Anonymous said...

AKU CUMA NAK TUNGGU APA TINDAKAN PEMIMPIN TERTINGGI PAS BERKAITAN DENGAN ISU INI SEHINGGA MEI 5 PRU13 NANTI.. KALAU ADA TINDAKAN.. ALHAMDULLAH..

WAHAI SAHABAT2 KU.. KES NI KALAU BAWA KE MAHKAMAH PUN TAK GUNA SEBAB TIADA UNSUR JENAYAH.. CUMA ISU MORAL..

SEBAB TU PAS BERIYA2 NAK HUKUM HUDUD DILAKSANAKAN.. TAPI SETIAP YG BERKAITAN AGAMA ISLAM ADALAH DIBAWAH KUASA SULTAN SETIAP NEGERI.. BUKAN BAWAH KUASA KERAJAAN. MANA SILAPNYA ISU HUDUD MUNCUL KEMBALI SETIAP PRU.. SEDAR TAK SEDAR SUDAH 23 TAHUN PAS MEMERINTAH KELANTAN.. DIKETUAI OLEH PEMIMPIN YANG SAMA.. NIK AZIZ NIK MAT.

Anonymous said...

yang peliknya semua media PR samada Malaysiakini ke Harakahdaily atau mane2 media alternatif PR xde langsung bicara bab Mustafa Ali ni...guna strategi IGNORE ke utk tutup kes biar Blogger Mesra Kerajaan je riuh...

Wahai Blogger Mesra Kerajaan, pohon desak PR suruh Mustafa Ali jawab isue ni!!!!!!!!

Anonymous said...

HAKIKATNYA HUDUD HANYA MAINAN PAS UNTUK MENARIK UNDI ORANG2 KAMPUNG.. SAMA CARA PERTUBUHAN AL ARQAM MENGATAKAN KEBENDAAN MELALAIKAN UMAT.. TU YANG SATU MASA DULU MEREKA PAKAT2 BUANG SEMUA TV DLM TELAGA. SUPAYA ORANG2 DIA JADI BODOH, CUMA DENGAR APA YG PEMIMPIN DIA CAKAP..

PEMIMPIN YG BAIK DAN IKHLAS ADALAH PEMIMPIN YG TIDAK MENYEKAT ORANG2NYA BELAJAR PANDAI2 DICERUK MANA PUN, DALAM APA2 BIDANG BAGI MEMBERI MANFAAT KEPADA AGAMA BANGSA DAN NEGARA. BURSYUKUR DENGAN NIKMAT KITA DAN JAGALAH IA AGAR APA YG KITA RASAI SEKARANG, JUGA DINIKMATI OLEH ANAK CUCU KITA NANTI..

Anonymous said...

Macai PAS nak ckp psl Islam xyah la...Benda Sedap !!!Barang Baik!!!!Tu sebab dia cakap xleh lama..Kalu mase byk leh tgk aski Doggy pemimpin PAS...NI kalu ade nama dlm penamaan Calon x tau ler...G ceramah tunjuk Slide video ni jer la leh ajak geng2 lebai wat keje cam dia...

Anonymous said...

Inilah teknologi video..tapi tak boleh lawan video Obama sepak pintu lepas ceramah beliau..

http://www.nowpublic.com/world/obama-kicks-door-video-fake-footage-real-sentiment-2735464.html

Anonymous said...

DALAM KITA DOK GADUH, MELIBATKAN DIRI DALAM PERANCANGAN ORANG2 POLITIK.. TAKDE FAEDAH PUN KAT KITA.. YANG UNTUNG.. ORANG2 POLITIK TU JUGA..

KITA TETAP BANGUN AWAL PAGI, TERKEJAR2 ATAS JALAN DRIVE MACAM LITAR F1, MASUK KERJA, BALIK RUMAH MAKAN, CUKUP BULAN AMIK GAJI TU JUGAK.. MAKSUDNYA CARA HIDUP KITA ATAS PILIHAN KITA SENDIRI, TERSIRAT DARI DOA2 TOK2 KITA DULU PADA CUCU2NYA (KITA LA TU) DAN KETENTUAN ALLAH..

JANGAN TERLALU DEFENSIVE DAN KEMARUK DENGAN PEMIMPIN ATAS NAMA SAJA.. TENGOK JUGA APA PENCAPAIAN MEREKA SEBAGAI PEMIMPIN.. BLOCKING BUKAN SATU ALASAN.. DUIT BUKAN SEGALANYA UNTUK BERBAKTI KEPADA RAKYAT..

El Machette Trejo said...

padan lah Doa K.O. Umno dia org tak menjadi, Pak Stopa, lupa mandi Junub, cesss, pasal mandi junub pun nak kene ajar, haram solat kalau tak berhadas...hahahahahahahahahahahahSPENDER PARRACHUTE-OLD SKOOL..HIHIHIHIHIHIHIIHIHIHI

Anonymous said...

sudah2 la tu yg terang lagi bersuluh.. ahli2 PAS xperlu la nk pusing sana sini.. cuba belajar terima kenyataan & jgn nk bongkak sgt walau dh kantoi mcm ni skali pun.. bwk2 mengucap lah sedara..

Anonymous said...

Diorg punya skill ni dah kategori heavyweight ni. Anwar pun boleh kalah. Tapi awek tu mmg mantap, tinggi plak tu. Awek tu barang baekkk. Cayalah Dato'. Barulah gentleman.

Anonymous said...

BERSIH.. BERSIH JUGA.. YANG HAMPA ORANG2 POLITIK MENANG SANA SINI TU.. KALAU IKHLAS NAK MENYOKONG BERSIH.. LETAK LA JAWATAN (SEBAB PEMILIHAN ANDA DLM PRU PUN TAK BERSIH)

KITA TENGOK CYCLE NYA SAMA JE LEPAS PRU13 NANTI..MODAL YANG SAMA, TAPI TAK NAK LEPASKAN JAWATAN. DASAR MUNAFIQQQQQQ

Anonymous said...

Aib mak cik sebelah rumah ko yg tak da kena mengena dgn kepimpinan negara
memang wajib ko tutup.
Tapi dia ni pemimpin sebuah parti islam
yg tahu segala hukum.Yg nak tegakkan
hudud ala pas.Yg nak memimpin rakyat..
Hisshh tuiihh...
Macm ni pemimpin yg ko harapkan.

Anonymous said...

NAMPAK MACAM DAH KENAL LAMA DAH MAMAT MUSTAPHA DENGAN AWEK TU.. NI YANG DAH KEBERAPA KALI PUNYE.. WALLAHUAKLAH.. AKU TAK NAK MENUDUH, CUMA DARI CARA MEREKA BERINTERAKSI, BOLEH DIKATAKAN MEREKA SUDAH KENAL SEBELUM VIDEO INI DIBUAT..

MUNGKIN ORANG YANG RAKAM VIDEO NI SADAH MUAK DENGAN SENDIWARA SYAITAN BERTOPENGKAN PAK LEBAI NI.. APA2 PUN, JELAS DAN NYATA KITA KENAL DIA SIAPA..

Anonymous said...

KALAU SIBUT DENGAN ROYALTI MINYAK UNTUK KELANTAN (SEBENARNYA UNTUK PARTI PAS SAJA).. MANA PULAK PEGINYA ROYALTI BALAK KEPADA RAKYAT KELANTAN? SENYAP SEBAB DAH MASUK POKET MASING2.. BUKA LA MATA DAN MINDA..

EMM AKU NAK PI SIAP SOLAT JUMAAT LA PULAK.. HATI AKU SAKIT BETUL DENGAN PAPARAN VIDEO NI, MEMANG TERBUKTI PEMIMPIN PAS MENGGUNAKAN ISLAM UNTUK KEPENTINGAN DIRI SENDIRI..

Anonymous said...

PKR dan BN sama je.. parti x salah.. yg salah adalah pemimpin. dua2 pun sama.. tp x semua.. ingt pemimpin BN tu semua salah? pemimpin PKR tu semua salah? Kalau dh lubang dpn mata.. korg tolak x? mgkn ni sbg perangkap..

SATA SOKONG MENGUNDI..

arab said...

Kalu hj pas pon leh gak buat dosa.. Berzina ! Inikan pulak anwar ibrahim... So tlg lah tolak lah org ni dr jd PM kiter.. Pk lah kalau ALLAH turunkan azab mcmana nnti... Semua orgde wat dosa.. Dan anwar xterkecuali.. Tp jgn lah jdkan mereka sebagai pemimpin kita

Mohd Helmy said...

puak2 pencacai ni xde benda len ke? sume pemimpin ade video seks.. pelik2 je idea nk menang PRU 13 ni.. bukak aib org je

Anonymous said...

Nak tunggu komen Mursyidul Am PAS..Apa pulak yang akan dikatakan kali ni....

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 394   Newer› Newest»