Tuesday, October 25, 2011

Koh Tsu Koon Sedia Tentang Lim Guang Eng PRU 13 IniKuala Lumpur 25 Okt Presiden Gerakan Tan Sri Dr Koh Tsu Koon menegaskan beliau sedia untuk bertanding menentang Ketua Menteri Lim Guang Eng demi maruah parti selepas mendapat sokongan dari pelbagai pihak agar beliau bertanding pada pilihan raya umum ke-13.

Menurutnya Tan Sri Dr Tsu Koon beliau telah memaklumkan harsat menentang Lim Guang Eng pada PRU 13 kepada YAB Perdana Menteri dan juga kepada seluruh kepimpinan Gerakan. Menurut beliau lagi PRU 13 mesti bersedia meletakkan calon yang lebih agresif membawa pembangunan secara total kepada masyarakat di Pulau Pinang dan beliau sanggup mengambil amanah tersebut dengan bertanding menentang Lim Guang Eng yang bukannya berasal dari Pulau Pinang.

“Saya secara peribadi berhasrat bertanding menentang Lim Guang Eng tidak kira dimana kerusi yang beliau akan tandingi di Pulau Pinang. Saya anak kelahiran Pualu Pinang dan bukan orang luar yang tidak mengeatahui bentuk persekitaran yang ada di negeri Pulau Pinang.

“Saya yakin dan percaya mempunyai sokongan penuh daripada masyarakat di Pulau Pinang walaupun pengundi cina masih kurang memberikan sokongan kepada Barisan Nasional” katanya sambil menambah beliau berbuat demikian bukan kerana desakan beberapa pemimpin Gerakan pusat sebaliknya matlamat BN meraih kembali sokongan rakyat Pulau Pinang".

“Saya tidak akan beritahu anda apa yang hendak saya lakukan dalam menghadapi Ketua Menteri Pulau Pinang sekarang ini tetapi saya memberi anda jaminan, saya bersedia untuk memastikan Liam Guang Eng tewas pada PRU 13 nanti,” katanya.

Dalam sidang media itu juga Koh turut menemplak Lim Guang Eng yang masih lagi tidak melakukan kewajipan sebagai seorang Bapa dengan melaporkan kepada pihak Polis akan laporan yang dikeluarkan oleh Blogg Blogg mengenai insiden anaknya dilaporkan meraba payudara seorang remaja. Menurut Koh "sebagai bapa yang bertanggungjawap dalam keluarga beliau Ketua Menteri harus bertindak dengan membuat laporan Polis bagi memberikan ruang untuk PDRM menjalankan siasatan akan insiden tersebut. Jika ianya terbukti satu fitnah maka ianya terpulang kepada Ketua Menteri untuk mengambil tindakan yang selanjutnya ke atas para Blogger yang dinyatakan."

Turut di ulas Koh "Lim Guang Eng tidak mampu menyelesaikan isu keluarga dan adalah satu hal yang amat memalukan seluruh rakyat Pulau Pinang apabila sebagai seorang Ketua Menteri beliau tidak mampu membersihkan nama keluarga yang juga turut mewakili rakyat Pulau Pinang yang mana beliau selaku Ketua Menteri.

Friday, October 21, 2011

Senator Ezam Disaman Portal Malaysiakini Atas Fitnah Yang Dilemparkan


Kuala Lumpur 21 Okt - Malaysiakini hari ini memfailkan saman di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur atas fitnah yang dilemparkan oleh YB Senator Ezam Mohd Nor ke atas portal berita itu.

Malaysiakini juga menuntut mahkamah mengeluarkan arahan untuk menghalang plantif dari terus mengeluarkan sebarang kenyataan ataupun penulisan mengaitkan Malaysiakini dimana mana medium.

Peguam bagi pihak Malaysiakini berkata, fitnah yang dilakukan senator Ezam Mohd Nor adalah amat berat dan tidak wajar dilakukan oleh seorang yang bergelar Yang Berhormat ke atas portal berita Malaysiakini.

Menurut Peguam Edmond Bon "Pada pandangan kami fitnah seperti ini tidak patut berlaku dalam sebuah negara demokrasi seperti ini," katanya dalam sidang media selepas memfailkan saman itu di kompleks mahkamah Kuala Lumpur di Jalan Duta.

Untuk makluman Malaysiakini diwakili peguam Edmund Bon, Amer Hamzah Arshad, Edward Saw, K Shanmuga dan Aston Paiva.

Tuesday, October 18, 2011

Keturunan DAP Gemar Raba Tetek
Datok nya seorang pemimpin DAP yang juga merupakan kaki Pelacur, Bapanya juga pemimpin DAP yang menjawat jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang dan juga Kaki betina. Kini anaknya pula kaki SEKS bila dikantoikan meraba Tetek remaja perempuan berumur 16 tahun.


PAS sokong mereka ini dan menggangap apa yang dilakukan pemimpin DAP dan keturunannya itu adalah pekara biasa. Biasa kerana PAS juga mempunyai ramai pemimpin yang sama dengan nya. Gila SEKS